[...] nigdy nie zastepuj posilku odzywka W III zamiast wedliny daj miesko, koniecznie dodaj warzywa. Na 2 godzinki przed treningiem zjedz wartosciowy posilek np. miesko, ryz brazowy, warzywa z oliwa z oliwek. Bezposrednio po treningu wypij gainera, a nastepnie zjedz posilek. Przed snem ser twarogowy. Duzym bledem jest brak warzyw, brakuje [...]
[...] bardziej kalorycznych posilkow w ciagu dnia. W drugim posilku - jak Kleks. W trzecim dodaj warzyw, warzywa to celuloza czyli blonnik a blonnik to podstawa diety. W 4 dalbym ryz brazowy/kasze zamiast ryzu bialego ze wzgledu na nizsze ig. Piaty posilek - jak Kleks, czyli posilek potreningowy - ryz bialy + mieso/ryba, tutaj nie dawaj czasem [...]
2/- szkoła -jogurt naturalny 200ml -dwa banany -pieczywko razowe z twarogiem ok. 100-200g lub szynką/dodaj warzyw,orzechów i odpuść sobie te banany 3/- 16.00-16.45 obiad przed-treningowy, po szkole -100g makaronu -100g~ twarogu -300ml~ mleka -łyżeczka oliwy z oliwek/wyrzuć mleko, twaróg zamień na pierś z kurczaka i dodaj odrobine warzyw 4/- 19.00 [...]
1. Płatki owsiane 60 g Mleko 1.5% 200 g Białko 20 g Razem----Białko-29.90g/ Tłuszcze-8.3g/ Węgle-48.3g/ Kcal-395/dodaj warzywa,orzechy lub oliwe 2. Polędwica z Kury 80 g (polędwica z piersi kurczaka) Piecz. Wasa 20 g Sałatka 200 g ( kapusta pekińska, pomidor,ogóras) Oliwa z oliwek 10 g Razem--- Białko-20g / Tłuszcze-11.96g / Węgle-20g / [...]
@maleńka_1: Mogła byś mi wyjaśnić dlaczego biały ryż po treningu? Wszyscy pisali o basmanti/brązowym jako źródle ww dla mnie więc biały ryż, makarony etc całkowicie wyleciały z mojego jadłospisu. Co do warzyw wiem, że powinienem jeść ich więcej ale kurde trudno jest mi wpieprzyć je do jadłospisu... może znasz jakiś dobry sposób aby przekonać mój [...]
Ryż biały dlatego bo posiłki około treningowe powinny zawierać węglowodany o wyższym IG, w pozostałych posiłkach powinno się spożywać o niższym IG czyli tak jak pisałeś te produkty pełnoziarniste jeśli chodzi o warzywa to możesz jeść surowe/duszone/gotowane według uznaniaMożesz je polać oliwą/jogurtem naturalnym w niewielkich ilościach. Ja [...]
Mam 17 lat, nie siłownię uczęszczam od 2 lat, lecz pond rok było zupełnie nieprzemyślane pod względem treningowym jak i diety-a raczej jej braku... Moje wymiary (w czasie napięcia mięśni): przedramie: 29,5cm biceps: 34cm obwód barków: 120cm klata: 103cm udo: 62cm łydka: 41cm a oto poprawiona dieta: śniadanie: -mleko 2% - 400ml - B: 10,2 ; T: 6 ; [...]
6:30 śniadanie 2 jajka 100g płatków owsianych szklanka mleka 15g oliwy z oliwek Banan ok Przerwa w szkole 10:35 lub 11:30 II śniadanie 3 bułki szynka, ser Orzechy włoskie 50g zamiast szynki wsadzaj do chleba mieso.np pokrojona piers z kurczaka. +warzywa 15.00 obiad 100g makaronu 150g pierś z kurczaka +warzywko.makaron razowy bądź z [...]
trening od pon do pią to troche za dużo, zwłaszcza, że jak sam napisałeś, jesteś początkującym. Jeżeli chodzi o dietę to trochę głupie, a raczej niekonkretne pytania zadałeś. Jeżeli chodzi o melise to nie mam zielonego pojęcia. Szczerze powiedziawszy nigdy nie wierzyłem w jakąś wielką moc takich ziółek. W jakim celu miałbyś ją pić w ogóle? Jeżeli [...]
Zapotrzebowanie: Kalorie: 2604 Białko: 160 Tłuszcze: 104 Węglowodany: 257 nie za mało tych WW? I posiłek: Mleko UHT 1,5% tłuszczu 200 ml Musli z rodzynkami i orzechami 70 g Orzechy włoskie 20 g B:18 T:25 W:48 kcal: 487 gdzie białko?daj jajka.wiecej musli. II posiłek: Chleb żytni razowy 100g Szynka z piersi kurczaka 160g Masło [...]
Przed treningiem Kasza Jęczmienna 50g + 100/150 g pieczonej piersi + pomidorek/papryka ? + jak warzywa tolerujesz i sporo wcześniej posiłek to ok białko + banan/jabłko 45-60min po: Ryż biały + schab/kurak 100-150g banana bym sobie darował, białko + jabłko - ewentualnie, lub zamiast tych węgli później wrzucić płatki do białka lub ryż. po takim [...]
Dobra, wymyśliłem. Przy układaniu tego wziąłem pod uwagę następujące czynniki: 1. Dzienne zapotrzebowanie na makroskładniki: białko - 2-2.2g/1kg mc, tłuszc - 1g/1kg mc, węglowodany - reszta czyli około 2g/1kg mc. Ważę w tym momencie 87kg, więc wychodzi b - 190, t - 86, w - 177. 2. Ograniczone możliwości przygotowania posiłków w pracy, więc [...]